Spillrom
Sjiraffen13
Krokodillen0
Elefanten
Turneringsrom
0
Innloggede13
Mobilspill
Pågående9 056

Forumkategorier

Brukere Innlegg  
SyntaxError - Ikke medlem lenger2008-08-12 15:43
Antall innlegg: 640

Turneringsinformasjon
*****FELLESREGLER FOR ALLE TYPER TURNERINGER*****

Turneringer arrangeres av spillverter og avholdes i turneringsrommet Katten.
Turneringene varer normalt 90-120 minutter.

Turneringer varsles normalt i turneringsforumet, men kan også varsles kun ved annonsering i spillrommene.
Alle kan være med, men sett deg inn i turneringsreglene på forhånd.
De fleste synes turneringer er spennende og sosialt. De fleste som prøver turneringer kommer tilbake ved senere anledninger. En blir bedre kjent med spillerne på ordspill.no ved å delta i turneringer.

Alle som melder seg på må fullføre turneringen. Spillere som det viser seg ofte avbryter turneringene, kan bli nektet adgang til turneringer for en periode.

Spillverten vil poste kampoppsettet for runden i chatten. Den spiller som er listet først i hver kamp skal starte spillet.
Husk å velge riktig brett. Spillvert vil annonsere formatet, f.eks standard brett, lynrask, uranket.
Urankede spill velges vanligvis for at alle skal kunne delta. (Husk å fjerne haken som markerer ranket spill når en starter spillet)

Les informasjon nedenfor om den type turnering du skal delta i.


*****STANDARDTURNERING*** **

Påmelding: Spillverten gir et påmeldingsord ved annonsert starttid for turneringen. Spillere som ønsker å bli med i turneringen, repeterer dette ordet.

Spillverten bruker noen minutter på å registrere spillerne i et turneringsprogram. Dette programmet trekker omgangene og regner ut stillingen i turneringen underveis.
Antall runder (kamper for hver deltager) er normalt:
2-8 deltagere = 3 runder
9-15 deltagere = 4 runder
16-32 deltagere = 5 runder
Dette kan fravikes av spillvert, men da varsles dette på et tidspunkt hvor avgjørelsen ikke styrer hvem som vinner turneringen. Det bør altså være igjen 2 runder av turneringen når dette varsles.

Den spiller som startet spillet er ansvarlig for å rapportere resultatet til spillvert så raskt som mulig etter at spillet er avsluttet. Dette gjøres i chatten.
F.eks: Spiller_A 270 – Spiller_B 315. (skriv alltid deg selv først).

Det er i utgangspunktet antall seire som er avgjørende. Ved likt antall seire er det et poengsystem som turneringsprogrammet regner ut som er utslagsgivende.

Ved ulikt antall deltagere vil programmet velge en spiller i hver runde som får frirunde. Den som får frirunde får tildelt en seier i den runden.

Ofte stemmer en til slutt over den bingoen som en synes er best i turneringen. Heder og ære til den med best bingo :)

Resultatene kommer i chat ved avslutningen og postes i forumet.


*****BINGOTURNERING*****

Som Standardturneringer, med unntak av nedenforstående.

Det gis 50 poeng ekstra pr bingo deltageren legger i en kamp. Altså er det en klar fordel å legge bingoer i turneringen, i forhold til i en Standardturnering.

Rapporteringen til spillvert blir derfor noe annerledes:
F.eks: Spiller_A 270 – Spiller_B 315 (2-1)
I eksepmlet over har altså Spiller_A fått to bingoer i kampen og Spiller_B fått en bingo. Spillvert tildeler Spiller_A 270+100=370 og Spiller_B 315+50=365. Dermed vant Spiller_B kampen med 5 poeng.


*****FIRERBORDTURNERING** ***

Påmelding: Spillverten gir et påmeldingsord ved annonsert starttid for turneringen. Spillere som ønsker å bli med i turneringen, repeterer dette ordet.

Spillverten bruker noen minutter på å registrere spillerne. Kampoppsettet annonseres av spillvert.
Det spilles med 4 deltagere på hvert bord. Enkelte bord kan ha 3 deltagere dersom antall deltagere ikke er delelig med 4.
Det gis 1 poeng for seier, 2 for andreplass, 3 for tredjeplass og 4 for fjerdeplass i kampene. Poengene regnes sammen og den med MINST poeng totalt ved turneringsslutt vinner. Ved poenglikhet spilles det en avgjørende kamp for å avgjøre hvem som blir turneringsvinner.
Ved delt plassering i kampene gis det halve poeng. F.eks om det ble delt andreplass i en kamp, får begge 2,5 poeng.

Normalt spilles det 4 runder (kamper for hver enkelt deltager).

Den spiller som startet spillet er ansvarlig for å rapportere resultatet til spillvert så raskt som mulig etter spillet er avsluttet. Dette gjøres i chatten.
F.eks: 1 Spiller_A, 2 SPILLER_B, 3 SPILLER_C, 4 SPILLER_D

Ofte stemmer en over den bingoen som en synes er best i turneringen. Heder og ære til den med best bingo :)

Resultatene kommer i chat ved avslutningen og postes i forumet.


*****CUPTURNERING*****

Påmelding: En kan melde seg på turneringen fra 15 minutter før annonsert starttidspunkt (ikke før) og frem til starttidspunktet. Spillvert annonserer når påmelding begynner. Påmelding gjøres ved å skrive "PÅMELDING" i chatten.

Runde 1 settes opp i rekkefølge etter påmelding. Runde 1 brukes til å komme ned til et antall spillere i runde 2 som til slutt gir èn vinner. Før runde 2 skal det stå igjen 4, 8, 16 eller 32 spillere.
De som sist meldte seg på, har størst mulighet for å måtte spille runde 1. Altså lønner det seg å være raskt ute med påmeldingen.
Kun i tilfeller hvor 4, 8, 16 eller 32 spillere melder seg på, spiller alle deltagerne runde 1.

Den spiller som startet spillet er ansvarlig for å rapportere resultatet til spillvert så raskt som mulig etter at spillet er avsluttet. Dette gjøres i chatten.
F.eks: SpillerA 260 - SpillerB 315. (skriv alltid deg selv først).

Deltagerne spiller èn kamp pr runde. Ett tap og en er ute. Den spiller som står igjen til slutt uten tap kåres til vinner.

Ender en kamp uavgjort, må den spilles om igjen. Trekker en deltager seg, får motstanderen en frirunde og er videre i turneringen.

Resultatene kommer i chat ved avslutningen og postes i forumet. Hyggelig om deltagerne som er slått ut følger med på finalen og andre kamper og diskuterer i chatten :)


VELKOMMEN SOM TURNERINGSSPILLER :=)
 
SyntaxError - Ikke medlem lenger2008-08-13 22:44
Antall innlegg: 640

Tillegg til for Cup-turnering: Tapende semifinalister spiller bronsefinale.
 
Diskusjonen er arkivert og ikke åpen for nye innlegg.
Innlogging
Logg inn
Ordspill.no er gratis!
Vil du bli medlem?