Spillrom
Sjiraffen7
Krokodillen0
Elefanten
Turneringsrom
0
Innloggede7
Mobilspill
Pågående8 673

Vanlige spørsmål

Installasjon & feilsøking

Av og til kan det ta inntil et døgn før aktiviseringsmailen kommer frem til din e-post. Det finnes også en risiko for at spamfilteret til din e-post har tolket mailen som reklame, og derfor har plassert den i mappen merket "søppelpost", "junkmail", "spam" eller liknende. Dersom du kontrollerer dette, og fortsatt ikke har fått noen aktiviseringsmail, kan du få en tilsendt en ny hvis du går til siden for ny aktiviseringslenke.

Ordspill.no benytter seg av såkalte porter for de ulike spillerommene. Disse skal være åpne for utgående trafikk for at det skal gå å spille. Mange brannmurer tillater slike utgående oppkoblinger automatisk. Dersom dette ikke er tilfellet, kan du konfigurere brannmuren hvis du har tilgang/mulighet til å gjøre det på din datamaskin. Still inn slik at følgende porter er åpne for utgående trafikk: 1401-1410 & 843, mot adressen speedball.betapet.com (213.185.243.12).

- Slett webleserens midlertidige Internett-filer (cache).
- Prøv en annen webleser, f.eks. Firefox eller Opera.
- Slå av eller endre innstillingene i eventuell brannmur.
- Prøv en annen datamaskin.
- Sjekk hvilket sikkerhetsnivå du har på webleseren din, og endre det om nødvendig.

Du kan ha for lav oppløsning på skjerm. Prøv å øke oppløsningen i Kontrollpanelet/Skjerm hvis du bruker Windows.

Du kan da teste en annen webleser, for eksempel Opera eller Firefox, for å se om det hjelper.

Først og fremst bør du kontrollere at spørsmålet ditt ikke finnes under vanlige spørsmål. Hvis det ikke hjelper, kan du spørre en spillvert. De har en pluss (+) foran brukernavnet sitt i spillrommene. Det er bare å dobbeltklikke på deres navn for å få opp et chatvindu med dem. Du kan også sende en av spillvertene en melding.

Som en siste utvei kan du sjekke i forumet om det finnes en diskusjon som hjelper deg med ditt problem, alternativt starte en ny diskusjon for å se om noen kan hjelpe deg.

Spilleregler og funksjoner

Den blanke brikken fungerer som en joker, hvilket betyr at du selv kan velge bokstav på den. Dette gjør du ved å ha musepekeren over brikken og holde inne venstre museknapp. Deretter velger du bokstav og slipper museknappen.

En bingo er når en spiller lykkes med å bruke alle syv brikkene på hånden på én gang. Dette gir 50 ekstrapoeng utover grunnpoengene som man får for ordet.

Din rating regnes ut med hjelp av flere ulike variabler. Forenklet kan man si at det er et mål på din prestasjon i forhold til dine medspillere og hvor mange kamper du har spilt. Det avhenger både på din egen og dine motspilleres rating før dere begynte på partiet.

Du kan lese mer om hvordan ratingen regnes ut her.

Dra først de brikkene du vil bytte ut på spillebrettet. Deretter trykker du på knappen "Bytt brikker". Det går bare an å bytte brikker hvis det finnes minst 7 igjen i potten.

Hvis din/dine motspillere også har blitt frakoblet, kan det skyldes på at vi har restartet Ordspill.no for en oppgradering. En annen årsak kan være at det er din oppkobling som midlertidig har mistet kontakten med Ordspill.no. Dette kan skyldes flere ting, og det er umulig å si nøyaktig hva problemet er.

Hvis du mistenker at du har blitt frakoblet, kan du lukke spillet, og kjapt gå inn i spillerommet du var i. Da skal du få en beskjed om at du er i et aktivt spill, og spørsmål om du vil fortsette spillet.

De bokstavene som er små, er lagt med joker-brikker. Spilleren har altså laget ordet med en eller to joker-brikker som vedkommende hadde på hånden.

Sannsynligvis har du skrevet noe i chat-vinduet og dermed kommet ut av spill-vinduet. Dette ordnes ved å klikke et eller annet sted utenfor chat-vinduet og så prøve igjen.

Det enkleste er å sørge for at du har mer poeng enn motspilleren gjennom å legge dine ord som vanlig. Når du er lei, passer du. Hvis du passer tre ganger på rad samtidig som motstanderens tid da går ut, vil spillet automatisk bli avsluttet, men sørg for at du har flest poeng først!

Tilfeldigheter.

Det har med spillereglene og ordlisten å gjøre. Se her

Hvis tiden blir feil, skyldes det med største sannsynlighet at du har mistet kontakten med spillserveren hos Ordspill.no. Det du kan gjøre er å lukke spillevinduet og siden gå inn i samme spillerom igjen. I beste fall er kampen ikke avsluttet ennå, og du får da et spørsmål om du vil fortsette spillet.

7 stk A
3 stk B
1 stk C
5 stk D
9 stk E
4 stk F
4 stk G
3 stk H
6 stk I
2 stk J
4 stk K
5 stk L
4 stk M
6 stk N
4 stk O
2 stk P
6 stk R
7 stk S
7 stk T
3 stk U
3 stk V
1 stk W
1 stk Y
1 stk Æ
2 stk Ø
2 stk Å
2 stk jokere

Se spørsmålet "Hvordan regnes min ranking ut?".

For å invitere noen, begynner du med å klikke i "Kun invitasjoner" når du oppretter spillet. Deretter høyreklikker du på et navn i spillelisten og velger "Inviter" i menyen.

Hvis noen inviterer deg med på et spill, så blinker det spillet som du er invitert til med blå farge i "Nye spill"-listen. For å takke ja klikker du på dørsymbolet. Hvis det ikke synes i "Nye spill"-listen, har spillet alt begynt med en annen invitert spiller.

Hengelåsen betyr at spillet er låst av den som startet det. Kun inviterte spillere kan da komme inn i spillet.

Nei! Vi bruker det som kalles pseudo-tilfeldigheter. For mer informasjon om dette (på engelsk), se her.

Ordspill.no er en spilleside som tilbyr muligheten til å spille for moro skyld, og i trivelige og avslappende former. Alle er like velkomne, uavhengig av hvor høy eller lav ranking man har. Dette er først og fremst en morsom lek!

Til tross for dette forekommer det av og til problemer med juks og mistanker om juks i Ordspill. Vi ser på det som en selvfølge at dette er en spillsite der mennesker møtes og spiller ærlig og redelig. Da dessverre ikke alle spillerne nødvendigvis forstår dette, vil vi være tydelige på det følgende:

- Det er IKKE tillatt å bruke hjelpemidler i form av ordsøkeprogrammer eller ordlister under pågående spill!

- Det er IKKE lov å spille fiksede kamper mot venner - eller egne "søppelkontoer" -  med det formål å få opp rankingen på en annen spillekonto.

- Det er IKKE lov å manipulere topplistene, deriblant: 

  • Avtale overgivelse av elefantmedaljen eller beholde den innenfor en valgt gruppe brukere
  • Manipulering av kampligaen
  • Manipulering av bingotoppene, for eksempel ved å spille mot seg selv, eller ved å avtale spill med andre spillere, som legger opp til bingoer med høy poengsum
Dersom spillverter eller administratorer mistenker juks, vil brukeren kunne motta en advarsel, men krav om å forklare mistenkelige spill. Dersom det avdekkes juks direkte, eller en brukers kampstatistikk og/eller kampresultat tilsier at det åpenbart er jukset, vil dette medføre at burkerprofilen blir suspendert. I alvorlige tilfeller eller gjentagende tilfeller kan brukeren bli utestengt fra Ordspill.no.

OBS! Det er heller ikke tillatt å anklage andre spillere for juks. Denne regelen gjelder uten unntak. Alle spørsmål om mistenkt juks skal håndteres av Ordspill.nos overvåkningsfunksjon. Juksanklager direkte mot andre spillere kan føre til advarsel eller stenging av spillkonto. 

Hvis du mistenker en annen spiller for juks: Kontakt en spillvert, eller send en mail til abuse@ordspill.no.

Hvis du tror at du er frakoblet, forsøk å koble til igjen så raskt som mulig, så du fortsetter kampen. Den enkleste metoden for å raskt komme tilbake til en pågående kamp er å stenge spillevinduet gjennom å trykke på krysset i høyre hjørne. Gå deretter inn i spillerommet igjen. Du skal da få opp et spørsmål om du vil tilbake til ditt pågående spill.

Det er IKKE tillatt å anklage andre spillere for juks. Denne regelen gjelder uten unntak. Alle spørsmål om mistenkt juks skal håndteres av Ordspill.nos overvåkningsfunksjon. Juksanklager direkte mot andre spillere kan føre til advarsel eller stenging. Hvis du mistenker en annen spiller for juks: Kontakt en spillvert eller sende en mail til ordspill@betapet.com

Rent generelt kan det sies at det er mye vanskeligere å vurdere juks enn hva mange spillere forstår. Det holder aldri med én enkelt kamp. og man må som regel selv være en meget dyktig spiller for å avgjøre hva som kan være juks, og hva som helt enkelt bare er dyktighet. Våre beste spillere har et stort ordforråd, og kan mange både lange og korte ord som de fleste mer ordinære spillere aldri en gang har hørt om.

For sikkerhets skyld vil vi avslutningsvis påpeke at det følgende er tillatt:

- Slå opp betydningen av et ord i en ordliste etter en kamp.
- Benytte en såkalt strykliste for å markere hvilke bokstaver som er spilt
- Ha ulike ordlister som man MELLOM kamper bruker for å lære nye ord.

For å kunne skrive/prate/chatte med andre på Ordspill.no, må du sørge for at vinduet der du skal skrive er aktivt. Dette ordner du ved å klikke en gang med musepekeren i det vinduet. Da blir vinduet aktivt, og det du skriver vil synes.

En pluss (+) betyr at brukeren er en spillvert. Hvis du trenger hjelp kan du kontakte vedkommende. Dersom noen oppfører seg på en måte som ikke er akseptabel på Ordspill.no, vil spillverten gripe inn. At-tegnet (@) betyr at brukeren er en administrator. Administratorene representerer eierne av Ordspill. Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp, bør du først og fremst henvende deg til spillvertene.

Nei, det er ikke mulig. Dersom det ble gitt adgang til å endre brukernavn ville det bli umulig å holde oversikt over brukerne på Ordspill.no. Men andre personalia kan du endre når som helst under Min side --> Innstillinger.

De finnes under Spilleregler - og her: 

Medlemsvilkår

Medlemskapet i Ordspill.no er gratis, og gir deg rett til å spille Ordspill og kontakte nettsidens medlemmer.

Som medlem forplikter du deg til ikke å skrive noe forstyrrende, støtende, vulgært, hatsk, truende, seksuelt antydende eller annet som kan tenkes å bryte norsk lov. Dersom du bryter denne delen av avtalen kan det føre til at du blir permanent utestengt fra nettstedet. Samtlige medlemmers IP-adresse loggføres for å styrke disse vilkårene.

Du forplikter deg til ikke å opperette et støtende brukernavn. Kjønnsord eller banneord tillates ikke i brukernavnet. Brukere med obskøne eller vulgære navn vil bli utestengt.

Du godkjenner også at all den informasjon du etterlater deg på Ordspill.no lagres i databasen. Med unntak av e-postadressen din blir dine øvrige personopplysninger synlige for nettsidens andre medlemmer. En korrekt, aktiv e-postadresse er en forutsetning for å kunne aktivere medlemskapet.

Juks er ikke tillatt. Dette gjelder for eksempel bruk av dataprogrammer som automatisk leter frem bokstavkombinasjoner.

Vi forbeholder oss retten til å nekte brukere tilgang til Ordspill. Dersom brukere som er nektet adgang likevel oppretter medlemskonto til tross for skriftlig henvendelse fra oss, betraktes dette som datainnbrudd.

Gjennom å registrere deg som medlem forplikter du deg til å følge ovenstående vilkår.


0 - 499

500 - 699

700 - 899

900 - 1099

1100 - 1399

1400 - 1799

1800 - 2199

2200 - 2599

2600 - 2899

2900 - 9999

Når man åpner et nytt spill, er det et valg som heter "aktiver ranking". Dette valget er automatisk krysset av, men man kan velge å fjerne haken.
Så lenge haken er krysset av, vil spillet føre til at rankingen din kan gå opp eller ned som følge av spillet.
Dersom du fjerner haken, spiller du såkalt "uranket". Dette innebærer at spillet ikke får innvirkning på din ranking.

Elefantmedaljen er en vandremedalje, det vil si at hvem som helst kan få den ved å vinne et spill over nåværende innehaver.
Du kan se hvem de siste innehaverne av elefantmedaljen har vært ved å gå inn på topplister -> elefantmedaljen.

For å invitere en spiller, må du finne navnet til vedkommende i lista over innloggede spillere i spillrommet. Deretter høyreklikker du på navnet, og velger "invitere". Vedkommende vil dermed få beskjed om at du har invitert ham/henne. Hvis spillet i utgangspunktet var låst, vil den inviterte spilleren nå ha tilgang til spillet.

Det er ingen forskjell på spillrommene, bortsett fra navnene. Vanligvis er det flest spillere i Sjiraffen og Krokodillen, fordi dette er de to øverste rommene, og de fleste søker seg til de rommene hvor det allerede er andre.
Unntaket er Katten, som er spesielt beregnet på turneringer.

Hvis du opplever at en bingo du har hatt inne på Bingotoppen e.l. plutselig er borte, skyldes dette at dine spill og dertil hørende bingoer kun lagres i 12mnd. En bingo eller annen poengrekord som ble lagt for mer enn 12mnd siden vil dermed forsvinne ut av topplistene våre når spillet den ble lagt i ikke lenger er lagret i serveren vår. Det er kun selve spillstatistikken i form av seier/uavgjort/tap som lagres for evig og alltid.

Du starter et spill ved å trykke "starte nytt" nederst i høyre hjørne inne i spillrommet.
Da får du opp en boks med flere linjer.

Navn:
Her kan du lage et navn til spillet ditt. Hvis du ikke lager et eget navn, vil spillet ditt kalles for "(ditt brukernavn) spill", for eksempel: "sjiraffens spill"

Brett:
Her kan du velge mellom de tre typene brett. De kalles "standard", "spesial" og "tilfeldig". Standardbrettet ser ut som et vanlig scrabblebrett, mens spesialbrettet inneholder flere bonusfelter. På tilfeldigbrettet blir bonusfeltene plassert tilfeldig hver gang, og du vet aldri hvordan spillet vil se ut.

Hastighet:
Her kan du velge hvor fort du ønsker at spillet skal spilles. Det lengste spillet kalles "ubegrenset" og har ingen tidsbegrensning. Dette bør man være svært forsiktig med fordi man risikerer at motspilleren går i butikken eller tar seg en blund midt under spillet.
Etter "ubegrenset" er "normal" det lengste spillet. Det varer i 60 minutter, og tiden blir likt fordelt mellom spillerne. Hvis det er to spillere, får begge spillerne 30 min. betenkningstid hver.
Det raskeste spillet heter "panikk" og er ferdig på 6 min.

Antall spillere:
Her bestemmer du hvor mange spillere det skal være i spillet. Man kan velge et tall mellom 1 og 4. Hvis du velger 1 spiller, spiller du alene.

Aktiver ranking:
Her bestemmer du om spillet skal påvirke rankingen din eller ikke. Hvis det er haket av for "aktiver ranking", vil spillet påvirke din ranking.

Kun innbydelse:
Her velger du om spillet skal være åpent for alle, eller om kun de du selv inviterer skal ha tilgang. Hvis du haker av for "kun innbydelse", må du huske å invitere noen.

Du kan se hvordan du starter et spill, med detaljerte beskrivelser, her.

Når du har valgt det spillet du vil ha, velger du "fortsett". Da blir spillet ditt synlig i spillrommet, og andre spillere kan velge å gå inn i det.
Når noen går inn i spillet ditt, vil du få høre en lyd (hvis lyden på PC-en din er skrudd på), og navnet vil bli synlig på skjermen din.
Hvis du ønsker å starte et spill med spilleren, kan du velge "start".
Hvis du ikke vil spille mot vedkommende, kan du nekte spilleren. For å gjøre det, trykker du på navnet til spilleren, og deretter på "nekt".

Øvrige spørsmål

Webleseren har spart ("cachet") ditt gamle bilde. Trykk på "oppdatere"-knappen (vanligvis F5 på tastaturet) i din webleser for å se det nye bildet.

Sjiraffens navn er fortsatt ukjent. Kanskje velger han å avsløre det en dag! Grunnen til at han har briller, er at man må kunne se bra for å spille Ordspill.no :-).

Se her.

For å avslutte ditt medlemskap må du først logge inn på siden. Deretter klikker du her, og følger instruksjonene.

Spillvertene heter i dag administratorer, og er tilgjengelige for deg som trenger hjelp med noe, enten det er på nettsiden eller på appen. 

Vi tar også i mot klager og andre tilbakemeldinger, men gjør oppmerksom på at dersom klagen gjelder andre brukere, så skal det gå via privat melding til oss, og ikke tas i forumet.

 Admininstratorene på ordspill.no er:

Bladfyken
Ave

Turneringer blir arrangert i turneringsrommet Katten. Det eneste kriteriet for å få være med på en turnering, er at man har spilt min. 10 rankede kamper.

Det finnes flere typer turneringer. De kan deles inn i tre hovedkategorier:
- Klassiske turneringer, hvor alle spillere spiller 4 eller 5 runder hver, og hvor man spiller mot kun en motspiller av gangen.
- Cuper, hvor man er ute etter at man har tapt et spill.
- Tre- eller firerbordturneringer, hvor alle spillere spiller 4 eller 5 runder hver, men hvor hvert spill er mot to eller tre motspillere.

Det finnes igjen diverse varianter av disse typene.

Vanligvis er det kun turneringer i hastighetene "lynrask" og "panikk!". Innimellom er det også turneringer i "stress". Grunnen til at det ikke er turneringer i hastighetene "hurtig" og "normal", er at det ville ta for lang tid å spille 4-5 slike runder på en kveld.

Alle turneringer er urankede, det vil si at spillene ikke vil få noen innvirkning på rankingen til deltakerne.

Alle turneringer blir annonsert på forhånd, i forumet og i chatten i spillrommene. For å bli med, må man møte opp i Katten på det tidspunktet som er annonsert. Det er ikke nødvendig eller mulig å melde seg på på forhånd.

Hvis du lurer på hvordan en turnering foregår, eller vil lese mer om de forskjellige typene, kan du lese vår turneringsinformasjon.

Velkommen som turneringsdeltaker!

På Ordspill.no ønsker vi et hyggelig miljø, men det er dessverre enkelte som ikke klarer å oppføre seg. Dersom du møter spillere du oppfatter som ubehagelige, kan du ta kontakt med en spillvert, som vil behandle saken videre.

Det beste er om du sender en kopi av spillchatten. Da er det lett for spillvertene å se hva som har skjedd, og å reagere mot spillere som tråkker over streken.

Vi minner også om at det er imot reglene å ta opp den slags i forum eller i felleschat. Klager skal gå direkte til spillvertene.

Lurer du på hvem spillvertene er eller hvordan du kan kontakte dem, finner du informasjon om det her.


 Til toppen av siden
Innlogging
Logg inn
Ordspill.no er gratis!
Vil du bli medlem?