Spillrom
Sjiraffen | 6 |
Krokodillen | 0 |
Elefanten Turneringsrom | 0 |
Innloggede | 6 |
Mobilspill
Pågående | 8 478 |
Forumkategorier
Brukere | Innlegg | |
---|---|---|
CaB | 2016-07-06 21:13 | |
![]() | Dessert/kake Hva er den beste desserten/kaken du vet om? Hvilken kake/dessert smaker best i sommervarmen? Hva har du spist til dessert i dag, og hvorfor? En av mine favorittkaker, etter oppskrift fra min morfar, med litt modifikasjoner: Eplekake (til en rund kakeform) 2 dl sukker 2 egg ->piskes til eggedosis 110 g smør 1 dl melk ->kokes opp og has i eggedosisen 3 dl mel 2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 1-2 revne epler (<- min modifikasjon, gjør kaka saftigere) ->has i røra Hell røra over i en smurt springform. Ha i eplebåter. Strø kanel og perlesukker over. (Jeg synes å huske at min morfar pleide å skjære skiver med kjøleskapskaldt, saltet smør med ostehøvel og ha på toppen i tillegg. Dette gir skorpen et lite snev av saltsmak! Høres kanskje rart ut, men det er knallgodt!) Stek på 180°C i 40 minutter. | |
Erik75 - Ikke medlem lenger | 2016-07-06 21:14 | |
![]() | Nam! | |
Erik75 - Ikke medlem lenger | 2016-07-06 21:21 | |
![]() | Jeg bakte en gang en honningkake på ren slump som jeg siden aldri har klart å gjenskape 100%. Men, utgangspunktet var enkelt nok. En helt ordinær formkakeoppskrift, hvor man bytter ut minst 2/3 av sukkeret med honning. Jeg synes også knust anis gir en god smak sammen med honning, så hvis du har det hjemme, så dæsj oppi etter smak. Stek den som en flat (type 1cm) deigrektangel i ovnen til den er gjennomstekt. Det tar ikke mange minuttene når den er så tynn. Sett til avkjøling, og del den deretter opp i biter ala fiskepinner. Og så kommer trikset : Legg de i en lufttett pose, og inn i fryseren! La de ligge over natta, og neste dag kan du hente deg en herrrlig pinne fra fryseren som tiner så kjapt at det holder å lage en kopp kaffe/te. Å sitte i sola med en kald og herrrlig seig kakebit som dette, det er snaskens. Viktig at den tiner såpass at det ikke er beinhardt å tygge/bøye pinnen, men sånn at den bøyer seg sakte og sikkert når man presser lett på den, uten at den blir helt gjennomvarm igjen. | |
Anitapita | 2016-07-08 01:15 | |
![]() | Pavlova er en av mine favoritter - god hele året, men kanskje aller best når det er sesong for norske jordbær :) | |
bris1 | 2016-07-08 13:32 | |
![]() | Du Erik, var det ei formkakeoppskrift hvor du starter med å vispe eggedosis, eller rørte du smør og sukker hvitt? | |
Erik75 - Ikke medlem lenger | 2016-07-08 19:20 | |
![]() | Jeg har prøvd begge deler, men aldri fått den helt perfekt igjen, som den ble første gangen. Godt blir det alltid, men den fantastiske "myk karamell-konsistensen" som jeg fikk til første gang (uten å skrive ned hva/hvordan jeg gjorde, dumme meg....) har ikke blitt helt den samme. Jeg mistenker dog at jeg startet med smør og sukker, og så blandet honningen inn i det, med eggene til slutt. For med så lite sukker som man trenger her er det ofte litt plundrete å få til ordentlig eggedosis. Uansett : Honning, og gjerne i kombinasjon med anis, det er en sikker vinner i ethvert bakverk, spør du meg :) | |
Cygnus | 2016-07-08 20:17 | |
![]() | Hva du mestrer, Erik - jeg er DYPT imponert (særlig fordi jeg ikke kan bake kaker!) | |
Erik75 - Ikke medlem lenger | 2016-07-08 20:20 | |
![]() | Det er ikke den ting jeg kan! | |
Emil1960 | 2016-07-08 22:43 | |
![]() | Verdens beste & ostekake ! | |
CaB | 2016-07-13 13:12 | |
![]() | Noen som har en god oppskrift på en kake med "skogens bær"? | |
Emil1960 | 2016-07-14 23:54 | |
![]() | Prøv ostekake med skogsbær...nammis ! | |
CaB | 2016-07-15 07:02 | |
![]() | Høres godt ut! Ostekake et digg! | |
higard | 2016-07-15 15:51 | |
![]() | eller ta en halv sukkerbrødbunn dekket med vaniljekrem, fyll på m bær og hell over sursøt hjemmelaget gele. serveres med vaniljesaus :-)))) nammis | |
elmo | 2016-07-15 17:53 | |
![]() | Ritzkake er også god med skogsbær www.detsoteliv.no/op...em -og-baer | |
CaB | 2016-07-15 18:52 | |
![]() | Takk for tips! Sursøt gelé? Hva har man i den da? | |
higard | 2016-07-15 21:00 | |
![]() | sukker,sitron,vann å gelatin, men du må lage den i form,å dekk hele bunnen m vaniljekrem. lykke t :-)))) kjæmpego å frisk | |
CaB | 2016-07-15 21:25 | |
![]() | Takk:) | |
higard | 2016-07-15 21:43 | |
![]() | bruk gjerne frosne bær, for da stivner geleen fortere. å så må du ikke ha så mye vann som står på pakken :-) | |
HannaLo | 2016-08-09 01:01 | |
![]() | Fromasj og pai er det beste. Blåbærpai med vaniljekrem og fløte - mmm :) | |
Cygnus | 2016-08-13 17:57 | |
![]() | Det enkleste er ofte godt - kaker er jeg ikke veldig glad i (mulige unntak, pumpkin pai og sitronpai), men en skål store saftige bringebær med fløte ... Nam!!! | |