Spillrom
Sjiraffen24
Krokodillen1
Elefanten0
Hvalrossen0
Pumaen0
Flodhesten0
Katten
Turneringsrom
0
Innloggede25
Mobilspill
Pågående11 248

Forumkategorier

Brukere Innlegg  
misten2017-09-15 07:40
Antall innlegg: 328

Oppskrift

Gulrotburger

2 store gulrøtter
1 stor sjalottløk
2 hvitløksfedd
1/2 liten boks maiskorn
5 ss havregryn
6 ss polenta
1 ts korianderfrø / 1/2 ts malt koriander
1/2 – 1 ts malt chilli
1/2 ts salt
2 ss frisk koriander (kan sløyfes)
Nøytral olje til steking (raps, solsikke)

Riv gulrøttene før de has over i en foodprossessor. Rens løk og hvitløk, ha det over i foodprossessor. Ha krydderet i og salt og kjør det hele til en jevn masse.
Når du har en fin og jevn mos, ha i havregryn, polenta og maiskorn. Kjør foodprossessor lett og raskt et par runder for å blande det hele godt, før frisk koriander has oppi og blandes inn. Du skal ha en mos som er ganske fuktig og som tilsynelatende ikke henger sammen – det gjør den etter å fått hvile i 10-15 minutter.
 
bris12017-09-15 10:08
Antall innlegg: 1596

Så flott, misten! Tok opp gulrøttene mine i går, og i dag blir det gulrotburger :-))
 
CaB - Administrator2017-09-15 13:14
Antall innlegg: 1998

Tusen takk for oppskrift - dette høres spennende ut!
 
ritalina - Ikke medlem lenger2017-09-15 14:59
Antall innlegg: 1630

Takk takk! Skal testes ut :-)
 
kuami2017-09-16 01:15
Antall innlegg: 547

Hvor mange burgere blir det av oppskriften din?
 
misten2017-09-16 08:51
Antall innlegg: 328


Jeg stekte 4 stykker. Da er det sånn passe størrelse, som du skulle laget
hjemmelaga karbonader.
 
Jensine12017-09-16 20:16
Antall innlegg: 1179

Grandis med ekstra: Hiv på noen grønne oliven fra kjøleskapdøra og håp de lander på pizzaen som står på steikovnen klar til steking. Gjør pizzaen rødere med noen skvis på ketchupflaska. Strø på ekstra ost spesielt på kantene. Dropp noen kapers fra takhøyde samtidig som du joiker sami ædnan. Push så inn frossenflaket med goddisene på i 15 minutter på 220 grader.

Åpne noen bokser cola og enjoy.
 
CaB - Administrator2017-09-16 22:13
Antall innlegg: 1998

Grandis? Har du heller en oppskrift på en ordentlig hjemmelaget pizza? :)
 
Jensine12017-09-16 23:54
Antall innlegg: 1179

Dette er hjemmelaget pizza.
 
misten2017-10-12 16:27
Antall innlegg: 328


Dette var godt til å ha på som pålegg på rundstykkene

Bønnesalat
150g bønner i lake
½ rødløk, finhakket
basilikumblader
1 ss kesam
1 ts dijonsennep
Salt og nykvernet pepper
Litt sitronsaft

Ha bønnene i en bolle og knus dem lett med en gaffel.
Bland inn finhakket rødløk, finhakket basilikum, kesam og sennep.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Ønsker du mer smak, kan du ha i en liten klype cayennepepper.

 
misten2018-03-07 10:25
Antall innlegg: 328


Denne er god.

Laks- og spinatgrateng
Ingredienser
350 g skinn - og benfri laksefilet
1 ts sukker
1 ts salt
0.13 ts pepper
0.5 ss meierismør til steking

Spinatstuing
0.5 stk løk, finhakket
0.5 stk hvitløk, finhakket
0.5 ss meierismør til steking
100 g fersk spinat
0.5 dl hakket persille
1 dl matfløte eller kremfløte
0.5 ts maisenna (utblandet i vann)
0.5 ts salt
0.13 ts pepper
0.5 dl revet gulost

Fremgangsmåte
Skjær laksen i passe stykker. Bland salt, sukker og pepper og strø det over fisken. La fisken ligge i salt-sukker-blandingen mens du renser spinaten.
Brun fisken lett i smør i en varm stekepanne og legg den i formen.
Spinatstuing
Stek løken blank i smøret. Tilsett hvitløk, persille og spinat og stek videre til spinaten klapper sammen, et par minutter.
Ha i fløten, kok opp og tilsett maisenna utrørt i et par spiseskjeer vann.
Smak til med salt og pepper.
Hell over laksen, strø over osten og stek formen i ca 20 minutter ved 180 grader.
 
CaB - Administrator2018-03-07 18:53
Antall innlegg: 1998

Høres spennende ut! Tror jeg må lage laks- og spinatgrateng en dag!
 
Nixita - Administrator2018-03-07 20:08
Antall innlegg: 2682

Oi ja det hørtes godt ut, dette må prøves!
 
misten2018-08-22 15:50
Antall innlegg: 328

 
misten2018-08-22 15:58
Antall innlegg: 328


Får besøk av en vegtarianer og skal servere en Avokado- og sjokoladepudding til dessert. Den var god.

3 modne avokado
1/2 dl sjokoladepulver
4-5 ss kokosmelk
1 ts vaniljeekstrakt
2 ts kokosolje
2 ss honning

Bland alt i en blender, kjør på høy hastighet til den er glatt. Ha massen i serveringsformer, sett den kaldt 30 min. Pynt med mynteblad.
Dessert for de veganere som tillater honning i kostholdet.
 
abelon - Ikke medlem lenger2018-08-22 15:58
Antall innlegg: 1807


Og så er det en fastedag...
 
abelon - Ikke medlem lenger2018-08-22 15:59
Antall innlegg: 1807


Nei, det var det visst ikke!
 
misten2019-01-13 14:06
Antall innlegg: 328


Chana Masala

ca 1/4 dl olje
1 rødløk, hakket
4 fedd hvitløk, hakket
ca 1 ts fersk chili, finhakket
1 ts galangal eller ingefær, finhakket
1 ss garam masala
1 ts tandoori masala
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1 ts malt koriander
1 boks hele tomater
3,5 dl kikerter
ca 1 dl kokosmelk
salt og pepper
koriader til pynt

Varm oljen i en kjele. Ha i rødløk, hvitløk, chili og galangal/ingefær og stek det i 4-5 minutt.
Skru ned varmen, ta kjelen av plata og tilsett resten av krydderet. Kjelen tilbake på plata og rør godt
slik at krydderet ikke svir seg. Tilsett boksen med tomater, ha i kikertene.
Smak til med kokosmelken til du syns den er passe tykk. La det småkoke ca 5 minutt, smak til med salt/pepper og mer chili om du vil ha den hottere. Pynt med korianderblader.
Server med ris eller polarbrød.
 
Cygnus2019-01-13 14:17
Antall innlegg: 25286

Tusen takk - skal prøves i morgen den dag!
 
misten2019-01-18 17:08
Antall innlegg: 328


Linsegryte med tomater og godt krydder.
• 1 sjalottløk
• 0,5 kinesisk hvitløk
• 1 centimeter ingefær
• 3 tomater
• 2 spiseskjeer olje
• 1 teskje spisskummen
• 1 teskje kanel
• 0,5 teskje kardemomme
• 1 teskje gurkemeie
• 1 teskje tørket koriander
• 2,5 desiliter tørka røde linser
• 7 desiliter vann
• 3 laurbærblad
Framgangsmåte:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv ingefær.
Skjær tomater i små terninger, kast det harde stilkfestet.
Varm opp oljen i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre i noen minutter.
Tilsett spisskummen, kanel, kardemomme, gurkemeie og koriander og la det surre noen minutter til. Ha i linser, vann, tomatterninger og laurbærblad og la det hele koke opp.
La det småkoke til linsene er møre og stuingen tykner litt.
Server varmt, gjerne med litt ris til.
 
Innlogging
Logg inn
Ordspill.no er gratis!
Vil du bli medlem?