Spillrom
Sjiraffen20
Krokodillen2
Elefanten0
Hvalrossen0
Pumaen0
Flodhesten0
Katten
Turneringsrom
0
Innloggede22
Mobilspill
Pågående10 390

Forumkategorier

Brukere Innlegg  
Erik75 - Administrator2018-08-27 01:39
Antall innlegg: 10799

Valget i Sverige

På tide å opprette en tråd for det som virker å bli et av de mest spennende valgene i svensk historie.

Meningsmålingene spriker i alle retninger i valginnspurten, men det virker temmelig sikkert at nesten uansett hvordan resultatet blir, så vil det bli en helt ny regjering, sannsynligvis med en bred koalisjon, dog uten Sverigedemokraterna.

Og det er mye å ta av når det gjelder diskusjonstemaer.

Er det riktig strategi av Socialdemokraterna å sende statsminister Löfven rundt omkring i landet i stedet for å delta i debatter?
Vil Ulf Kristersson klare å løfte Moderaterna til en høyere oppslutning enn Jimmy Åkessons Sverigedemokrater?
Vil Sverige tåle ytterligere innvandring med dagens integreringssituasjon dersom Centerns Annie Lööf får det som hun vil?
Vil Vänsterpartiets klare å holde på sine programfestede lovnader om de ender opp i regjering?

Og hvem blir statsminister?

 
Tom-Tom2018-08-27 16:38
Antall innlegg: 314

Annie Løøf, ja.
Mener hun fortsatt at Sverige skal ta i mot 30 millioner innvandrere?
 
Erik75 - Administrator2018-08-27 19:19
Antall innlegg: 10799

Ha-ha!
Nei, jeg har ikke hørt henne lufte det forslaget der noe mer de siste par årene nå, gitt!


 
ritalina - Ikke medlem lenger2018-08-28 15:20
Antall innlegg: 1630

Tipper på brakvalg for Åkesson og Sverigedemokratene.
 
Erik75 - Administrator2018-08-28 15:51
Antall innlegg: 10799

Det er det nok liten tvil om.
Å se dagens bruduljer i Göteborg var en ganske selsom affære.
Venstredemonstranter hadde mobilisert kraftig siden Åkesson skulle holde tale, og stilte med store bannere med de sedvanlige «Inga rasister i våra gator» og diverse utgaver av «Nei til nazisme!».

Og mens Åkesson snakker om hvordan de vil bedre forholdene i de utsatte områdene, ta kampen mot ufrivillig deltid og dårlige arbeidsforhold i helsevesenet, forslag til løsninger på det store frafallet fra ungdomsskolene, og andre relativt klassiske sosialdemokratiske temaer, så står venstreaktivistene og hylskriker «Stoppa nazismen! Stoppa nazismen! Stoppa nazismen!» mens de gjør alt de kan for å overdøve Åkesson.

Jeg tror neppe de overbeviser så mange andre enn de som fra før er overbevist om at de faktisk kjemper mot nazister her.

 
ritalina - Ikke medlem lenger2018-08-28 15:54
Antall innlegg: 1630

Virker vel mot sin hensikt.
 
Erik75 - Administrator2018-08-28 16:10
Antall innlegg: 10799

Absolutt all erfaring, ikke bare fra Sverige, men også resten av Europa, viser jo det.
Uten at det stopper nazifiseringen av Åkesson i denne valgkampen heller.
Sist nå når han midt i gårsdagens partilederdebatt fikk overrakt en bok om nazismen i gave fra Liberalernas leder Jan Sjöstedt, med oppfordring om å lese den. (Og implisitt vel også skamme seg...)

Det er nesten så man knapt tror det man opplever om dagen.
Sverigedemokratenes valgboder settes fyr på, plakatene deres rives ned, politikerne deres blir kastet stein på, stemmesedlene deres mangler i flere valglokaler (selvfølgelig hendelige uhell hver eneste gang), og i går ble også en en bil med en av deres riksdagsrepresentanter beskutt langs veien.

Jeg synes det er vanskelig å ta de som fortsatt hevder at det er Sverigedemokraterna som er trusselen mot demokratiet i Sverige på alvor lenger.
 
Tom-Tom2018-08-28 20:23
Antall innlegg: 314

Jeg følger jo med litt på forholdene der gjennom jobb og kolleger, og jeg er helt sjokkert over hvordan noen av di andre partiene holder på.
Synes Sverigedemokratene var ille før, mmen ikke nå lengre. De har rydda opp bra i partiet, og Åkeson virker som en flink og ordentlig fyr.
Tror nok de andre får en skikkelig blåmandag sånn som de holder på med denne nazistemplingen, ja.
Så ikke denne debatten du nevner her Erik75, men det overrasker meg ikke.
 
abelon - Ikke medlem lenger2018-08-29 08:43
Antall innlegg: 1807


Huff ja, de burde hatt en "rådgiver" som kunne fortalt dem at de oppfører seg som drittunger.
 
Tom-Tom2018-09-05 19:23
Antall innlegg: 314

Sjokkerende reportasjer fra Gævle i kveld.
Ungdomsgjenger som kaster stein på damer og hunder, seksuelle overgrep, og trakassering i massevis.
Uten at politiet gjør noe, men bare henviser til sosialstyrelsen.
Ikke rart folk blir forbanna når de er redd for å gå ut om kveldene.

 
Erik75 - Administrator2018-09-05 22:59
Antall innlegg: 10799

Det er dessverre så alt for vanlig i dagens Sverige, Tom-Tom.


Men det kom nylig en meget interessant måling fra YouGov foran søndagens valg.
(YouGov forøvrig det selskapet som traff best med sine målinger foran valget i 2014)

yougov.se/news/2018/...fo r-valet/

Her er Sverigedemokraterna største parti med hele 24,8%, foran Socialdemokraterna med 23,8%, Moderaterna helt nede på 16,6%, mens Miljöpartiet havner under sperregrensen.

Dette er ganske vesentlige avvik, særlig for SD, sammenlignet med andre målinger den siste tiden.

Men, uansett utfall, virker det vel mer og mer klart at det ligger an til fullt politisk kaos i Sverige etter valget, med to blokker som er relativt langt unna å få noe styringsdyktig flertall, og en tredje blokk med Sverigedemokrater som som ingen vil samarbeide med.

Så hva skjer de neste ukene?

 
abelon - Ikke medlem lenger2018-09-07 18:33
Antall innlegg: 1807


Ja, det spørsmålet skal jeg svare på! Nei, tror ikke det.
Får heller følge med her på de som er litt mer oppdatert. Erik serverer oss siste nytt! Takk for det.
 
Erik75 - Administrator2018-09-08 10:54
Antall innlegg: 10799

Da var det dagen før valget, og om alt som har skjedd den siste uka kunne man skrevet et helt 12-binds leksikon om.

Jeg for min del har ingen som helst tvil om at dette er den desidert styggeste og mest uredelige valgkampen som noensinne har vært ført i noen av de nordiske landene.
Og dette har samtlige partier, medier og andre samfunnsdebattanter bidratt til.

For å oppsummere noe av det som har skjedd de siste par ukene :

- Sverigedemokraterna har fortsatt folk med nazistbakgrunn fra sin ungdomstid på valglistene sine. Ingen stor overraskelse, og ingen av de høyt oppe i partiet, men dog.

- Både Centerpartiet og Socialdemokraterna har hatt flere tilfeller av islamister fra egne rekker som på organisert vis sprer ondsinnede løgner om de andre partiene på arabiskspråklige Facebooksider o.l.

- En fremtredende politiker fra Miljöpartiet blir avslørt gjennom skjult kamera da han forsøkte å få byggetilstand til en ny moské gjennom å love Moderaterna 3000 stemmer fra det religiøse miljøet om de stemte for dette.

- Jimmie Åkesson fikk i forrige uke massiv kritikk for at han kalte P3 for sn "skitkanal" og mente de brukte kanalen og programmet han var gjest i til politisk propaganda. I går måtte den samme kanalen legge ned det nevnte programmet etter at en av programlederne derfra hadde kommet med aktiv og ganske drøy anti-SD propaganda andre steder.

- Flere representanter for Socialdemokrater har måttet forlate partiet etter at det har blitt avslørt at de har tatt til orde for at muslimske regler er viktigere enn svenske lover.

- Organiserte venstreaktivister, primært med tilknytning til Vänsterpartiet, har gjennom hele valgkampen forsøkt å sabotere SDs valgmøter, ødelagt valgmaterialet deres, og flere steder brent ned valgbodene deres.
I tillegg har stemmesedlene til Sverigedemokratene enten manglet eller stått på feil sted i flere av valglokalene når folk har kommet for å forhåndsstemme, og store forsendelser med valgmateriale fra samme parti har på mystisk vis bare blitt borte i postforsendelsene.

- I.f.m. det ovennevnte, når Sverigedemokraterna deretter oppfordrer folk til å melde fra på deres Facebookside dersom det er mangler i valglokalene, går landets største avis ut på forsiden med at dette (altså oppfordringen fra SD om å melde fra om mangler i valglokalene) er en direkte trussel mot demokratiet.

- En politiker fra Sverigedemoktraterna opplevde at minibussen hun kjørte i ble beskutt fra en passerende bil.

- Vänsterpartiet og dets leder Jonas Sjöstedt har hatt jevnlig kontakt med en palestinsk organisasjon som blitt klassifisert som en terroristorganisasjon, og som aktivt har støttet opp under terroraksjoner i Midt-Østen, og har sågar bidratt til at de har klart å få statsstøtte til integreringsarbeid.

- To andre politikere fra Vänsterpartiet mener all kritikk fra svensker mot æreskultur pr.definisjon er islamofobi, og at selv Moderaterna og Socialdemokraterna baserer seg på et rasistisk fundament (Mon tro hva de mener om Sverigedemokraterna!)

- Blandt all anti-SD propagandaen i valget, har man også sporet flere arabiskespråklige Facebooksider og Twitter-kontoer til å ha opphav i Kuwait og Saudi-Arabia.

- En av Liberalernas toppkandidater, som også har ledet flere prosjekter som har mottatt store integreringsmidler, måtte gå av da det ble avslørt at han i flere sammenhenger hadde sagt og skrevet at jøder og armenere er urene dyr og flere andre kraftig antisemittiske uttalelser.

- Flere av representantene fra Centerpartiet har sterke tilknytninger til den tyrkiske facsistbevegelsen De Grå Ulver, blandt de også en Riksdagskandidat på toppplassering, som til tross for avsløringene fortsatt kan bli valgt inn i Riksdagen.

- Den uavhengige journalisten Joachim Lamotte lever nå med voldsalarm og må ha et balltre på soverommet sitt p.g.a. alle drapstruslene han mottar i.f.m. med at han reiser rundt i Sverige og åpent intervjuer folk på gata om hvordan de opplever tingenes tilstand.
Helt fortjent, skrev nylig to aviser fra den delen av pressen som er tilknyttet Socialdemokraterna.

Og nå sist gårsdagens store snakkis, hvor SVT etter den avsluttende partilederdebatten går ut og tar avstand fra en av Åkessons uttalelser der.


Og dette er da bare en liten del av alt som har kommet frem.

Det hele føles ganske fjernt fra valgkampene her hjemme i Norge.

 
abelon - Ikke medlem lenger2018-09-08 14:00
Antall innlegg: 1807


For et lavmål. Man tenker bare: er det mulig? Det har man lenge tenkt om situasjonen i USA, og nå også om Sverige.


 
Nixita - Administrator2018-09-08 14:46
Antall innlegg: 2870

Interessant og sjokkerende! Mye jeg ikke hadde fått med meg her.
 
Erik75 - Administrator2018-09-08 15:12
Antall innlegg: 10799

Det største sjokket nå er å se hvordan den samme dama i SVT som tok avgjørelsen om at man skulle gå ut og si at man tar avstand fra Åkessons uttalelser i debatten i går, i dag har gjort to ting :

1. Vridd litt på Åkessons uttalelser, og deretter tillagt de den verst mulige tolkningen.

2. Trykket "liker" og delt flere avisinnlegg og kronikker som kritiserer Sverigedemokraterna og Åkesson.


Hvordan i all verden skal man kunne ha tillit til at en slik leder sørger for at landets eneste statlig finansierte tv-kanal forholder seg nøytralt og objektivt til de ulike partiene?

Jeg slutter aldri å la meg overraske over svensk presse, men dette tar kaka!


 
Tom-Tom2018-09-08 16:14
Antall innlegg: 314

Herregud.
Ikke rart folk ikke stoler på svenske aviser og tv lenger.
Og alle disse hendelsene som du lister opp her, Erik.... ja hva skal man si.
Det er nesten ikke til å tro.
Jeg skjønner ikke at det går an å være så blind for hva dette skaper.
 
Erik75 - Administrator2018-09-08 19:40
Antall innlegg: 10799

Dystre spådommer fra Aftonbladets kulturredaktør Åsa Linderborg i dagens Aftenposten (krever abonnement) : www.aftenposten.no/a...li g-skumle

Hun avslutter en samtale om årsakene til SDs vekst, polariseringen i samfunnet og hvordan arbeiderklassen og pensjonistene har blitt taperne i det nye Sverige med følgende :


"Å rope fascist i stedet for å ta debatten om utfordringene ved økt innvandring, mener Åsa Linderborg har vært en stor tabbe.

– Tror du det vil føre til en selvransakelse i Sverige hvis innvandringskritiske Sverigedemokraterna blir den store valgvinneren?

– Absolutt ikke. Jeg tror vi kommer til å bli rammet av en ekstrem identitetskrise: Dette er jo ikke Sverige! Hvordan var dette mulig? Omverdenen kommer også til å se annerledes på oss: Gud, hva var det som hendte med Sverige?

Men det kommer ingen selvransakelse.
Både Liberalerna og Socialdemokraterna vil si at dette skyldtes flyktningkrisen i 2015.
Så vil Sverigedemokratene si: Vi var realister.
Mens de andre vil svare: Nei, dere er rasister.

Etterpå-debatten i Sverige vil bli grusom."
Jeg er stygt redd hun vil få helt rett.

 
Tom-Tom2018-09-08 20:11
Antall innlegg: 314

Det tror jeg også.
 
abelon - Ikke medlem lenger2018-09-09 19:38
Antall innlegg: 1807


Nå skjer det! Og Erik spiller nok ikke Ordspill nå nei. Skal følge med litt selv. Og så må jeg få "informere" om at "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" kommer i kveld. En av mine absolutt favoritter.
 
Viser siden: 1 2 3
Innlogging
Logg inn
Ordspill.no er gratis!
Vil du bli medlem?