Spillrom
Sjiraffen | 0 |
Krokodillen | 0 |
Elefanten Turneringsrom | 0 |
Innloggede | 0 |
Mobilspill
Pågående | 8 755 |
Forumkategorier
Brukere | Innlegg | |
---|---|---|
Torill | 2009-07-07 18:04 | |
![]() | På bærtur Hagen har fått være i fred en ukes tid og tok i mot meg med markjordbær, blåbær (kanskje litt sure) et par rødmende bringebær og sinnsyke mengder kirsebær. Jeg er litt fersk på hagefronten - noen som har forslag til hva man skal gjøre med sinnsyke mengder kirsebær? (Jeg har god plass i fryser'n.) Og mens jeg satt her vandret et rådyr forbi. (Rådyrstek i kirsebærsaus kanskje?) | |
Glory | 2009-07-07 18:08 | |
![]() | Likør :o) | |
twiver | 2009-07-07 18:12 | |
![]() | ja likør er nydelig :) ellers er det saft, syltetøy, kompott, is osv Men pass deg for trosten......de pleier å ta innhøstingen for deg :) | |
twiver | 2009-07-07 18:16 | |
![]() | Kirsebær-balsamico sorbet Ingredienser: 1 l kirsebærpuré (bærmasse uten sten) 225 g sukker 100 g glukose 225 ml vann 2 ss balsamico Fremgangsmåte: Kok opp vann og sukker. Bland sammen med kirsebærpuré og glukose. Smak til med balsamico og kjør i ismaskin til ønsket konsistens. Server i frossent glass. | |
Torill | 2009-07-07 18:22 | |
![]() | Takk for tipsene. Nå ser det ut som rådyra er i gang. Men kan jeg bare plukke og putte i frysern og ta ut igjen når jeg skal lage noe? og må jeg fjerne steiene først? | |
cammie | 2009-07-07 18:29 | |
![]() | uten tvil -likør :) | |
mysteria - Ikke medlem lenger | 2009-07-07 18:34 | |
![]() | Skal du lage likør MÅ steinene være med :) | |
twiver | 2009-07-07 18:36 | |
![]() | De er vel ikke modne alt Torill ?? Likør - jeg synes det er enklest med ferske, tørre bær med steiner, litt mer klissete når de har vært frosne, men går det og Saft - greit å bruke frosne bær med steiner Frosne bær kan brukes til alt, men fjern steinene FØR du fryser de, hvis du ikke vil sitte å spytte steiner ved frokost/middagsbordet :) Det er mye jobb og veldig klissete å fjerne steinene fra tinte bær :) | |
Torill | 2009-07-07 18:36 | |
![]() | Altså man tager bær med steiner og heller over sprit? Og lar det hvile et års tid på gullende rene norgesglass? Eller hur? Jeg har en flaske hvit rum som egentlig skulle bli til mojithos (eller hvordan det nå skrives), kan den brukes? | |
Torill | 2009-07-07 18:38 | |
![]() | De er modne, helt myke og slipper steinen ganske lett, smaker ganske søtt til kirsebær å være. | |
twiver | 2009-07-07 18:52 | |
![]() | sikker på at det ikke er moreller ?? Til likør gjør jeg slik - fyller glasset med bær, heller på og rister nedi så mye sukker det er plass til og fyller med sprit. jeg har aldri brukt annet enn ren sprit(vodka), så sterk som mulig :) Snu på glasset innimellom. Bør kunne brukes til jul :) Bærene er forresten farlig gode etterpå :) Du kan jo prøve et lite glass med rumen din, så får du erfaring med det til neste bærhøst :) | |
ave - Administrator | 2009-07-07 19:25 | |
![]() | Rum-topf er en sikker vinner. Man tager sesongens bær ettersom de modnes, fyller på sukker, deretter rom (helst brun). Bruk et STORT glass. Hele prosessen gjentas til glasset er fullt og det ligger lagvis med div bær/frukt med sprit til toppen. Fjern steinene fra moreller/kirsebær/plommer /fersken etc, og vær forsiktig med mengde solbær hvis du bruker det (sterk smak). La det stå kjølig fram til jul, test evt. i november om smaken på spriten er så søt som du vil, ellers fyller du på litt sukker til. Denne blandingen gjør susen på is, riskrem etc. Bør selvfølgelig ikke serveres mindreårige..... | |
ave - Administrator | 2009-07-07 19:27 | |
![]() | Jeg har pleid å bruke 60% brun rom, men i nøden akkurat nå har jeg tenkt å begynne med en skvett konjakk til jeg får tak i den brune romen jeg vil ha. | |
hylleblomst | 2009-07-07 20:03 | |
![]() | dersom du bare vil fryse bærene, er det også godt å ha bærene i gele. Kok opp gele og ha det over de frosne bære, og vips så er det snart gele til dessert:-) | |
twiver | 2009-07-07 20:12 | |
![]() | Med så mye godt du kan lage nå Torill, så har jeg bare 1 spørsmål... Når skal vi komme og prøvesmake ?? :-) | |
Maisen | 2009-07-07 22:14 | |
![]() | Jeg stemmer også på rumtopf, som er en god juletradition hos os: www.vg.no/matogdrikk....h bs?o=208 Så kan du også efterfylde med de andre bær, når de bliver modne. | |
GULL - Ikke medlem lenger | 2009-07-08 08:36 | |
![]() | Heia Norge Norge er verdens beste land å bo i. Kirsebær i hagene og alt det der. | |