Spillrom
Sjiraffen6
Krokodillen0
Elefanten
Turneringsrom
0
Innloggede6
Mobilspill
Pågående9 052

Forumkategorier

Brukere Innlegg  
Torill2009-07-07 18:04
Antall innlegg: 3658

På bærtur
Hagen har fått være i fred en ukes tid og tok i mot meg med markjordbær, blåbær (kanskje litt sure) et par rødmende bringebær og sinnsyke mengder kirsebær. Jeg er litt fersk på hagefronten - noen som har forslag til hva man skal gjøre med sinnsyke mengder kirsebær? (Jeg har god plass i fryser'n.) Og mens jeg satt her vandret et rådyr forbi. (Rådyrstek i kirsebærsaus kanskje?)
 
Glory2009-07-07 18:08
Antall innlegg: 386

Likør :o)
 
twiver2009-07-07 18:12
Antall innlegg: 3469

ja likør er nydelig :) ellers er det saft, syltetøy, kompott, is osv

Men pass deg for trosten......de pleier å ta innhøstingen for deg :)
 
twiver2009-07-07 18:16
Antall innlegg: 3469

Kirsebær-balsamico sorbet

Ingredienser:
1 l kirsebærpuré (bærmasse uten sten)
225 g sukker
100 g glukose
225 ml vann
2 ss balsamico
Fremgangsmåte:
Kok opp vann og sukker. Bland sammen med kirsebærpuré og glukose. Smak til med balsamico og kjør i ismaskin til ønsket konsistens. Server i frossent glass.



 
Torill2009-07-07 18:22
Antall innlegg: 3658

Takk for tipsene.

Nå ser det ut som rådyra er i gang. Men kan jeg bare plukke og putte i frysern og ta ut igjen når jeg skal lage noe? og må jeg fjerne steiene først?
 
cammie2009-07-07 18:29
Antall innlegg: 189

uten tvil -likør :)
 
mysteria - Ikke medlem lenger2009-07-07 18:34
Antall innlegg: 1124

Skal du lage likør MÅ steinene være med :)
 
twiver2009-07-07 18:36
Antall innlegg: 3469

De er vel ikke modne alt Torill ??

Likør - jeg synes det er enklest med ferske, tørre bær med steiner, litt mer klissete når de har vært frosne, men går det og

Saft - greit å bruke frosne bær med steiner

Frosne bær kan brukes til alt, men fjern steinene FØR du fryser de, hvis du ikke vil sitte å spytte steiner ved frokost/middagsbordet :)
Det er mye jobb og veldig klissete å fjerne steinene fra tinte bær :)
 
Torill2009-07-07 18:36
Antall innlegg: 3658

Altså man tager bær med steiner og heller over sprit? Og lar det hvile et års tid på gullende rene norgesglass? Eller hur?
Jeg har en flaske hvit rum som egentlig skulle bli til mojithos (eller hvordan det nå skrives), kan den brukes?
 
Torill2009-07-07 18:38
Antall innlegg: 3658

De er modne, helt myke og slipper steinen ganske lett, smaker ganske søtt til kirsebær å være.
 
twiver2009-07-07 18:52
Antall innlegg: 3469

sikker på at det ikke er moreller ??

Til likør gjør jeg slik - fyller glasset med bær, heller på og rister nedi så mye sukker det er plass til og fyller med sprit.
jeg har aldri brukt annet enn ren sprit(vodka), så sterk som mulig :)
Snu på glasset innimellom. Bør kunne brukes til jul :)
Bærene er forresten farlig gode etterpå :)

Du kan jo prøve et lite glass med rumen din, så får du erfaring med det til neste bærhøst :)
 
ave - Administrator2009-07-07 19:25
Antall innlegg: 4986

Rum-topf er en sikker vinner. Man tager sesongens bær ettersom de modnes, fyller på sukker, deretter rom (helst brun). Bruk et STORT glass. Hele prosessen gjentas til glasset er fullt og det ligger lagvis med
div bær/frukt med sprit til toppen. Fjern steinene fra moreller/kirsebær/plommer /fersken etc, og vær forsiktig med mengde solbær hvis du bruker det (sterk smak). La det stå kjølig fram til jul, test evt. i november om smaken på spriten er så søt som du vil, ellers fyller du på litt sukker til. Denne blandingen gjør susen på is, riskrem etc. Bør selvfølgelig ikke serveres mindreårige.....
 
ave - Administrator2009-07-07 19:27
Antall innlegg: 4986

Jeg har pleid å bruke 60% brun rom, men i nøden akkurat nå har jeg tenkt å begynne med en skvett konjakk til jeg får tak i den brune romen jeg vil ha.
 
hylleblomst2009-07-07 20:03
Antall innlegg: 8

dersom du bare vil fryse bærene, er det også godt å ha bærene i gele. Kok opp gele og ha det over de frosne bære, og vips så er det snart gele til dessert:-)
 
twiver2009-07-07 20:12
Antall innlegg: 3469

Med så mye godt du kan lage nå Torill, så har jeg bare 1 spørsmål...

Når skal vi komme og prøvesmake ?? :-)
 
Maisen2009-07-07 22:14
Antall innlegg: 177

Jeg stemmer også på rumtopf, som er en god juletradition hos os:

www.vg.no/matogdrikk....h bs?o=208

Så kan du også efterfylde med de andre bær, når de bliver modne.
 
GULL - Ikke medlem lenger2009-07-08 08:36
Antall innlegg: 664

Heia Norge

Norge er verdens beste land å bo i.

Kirsebær i hagene og alt det der.
 
Innlogging
Logg inn
Ordspill.no er gratis!
Vil du bli medlem?