Spillrom
Sjiraffen13
Krokodillen0
Elefanten
Turneringsrom
0
Innloggede13
Mobilspill
Pågående8 833

Forumkategorier

Brukere Innlegg  
Molly Mus - Ikke medlem lenger2009-09-09 19:05
Antall innlegg: 27

Hva gjør man med kilovis med plommer ?
Plommetreet mitt har gått amok, og det er ikke sjans for at jeg får spist om 10% av dem en gang.
Noen ideer til hva jeg kan lage ?
Oppskrift ?
 
Alfa932009-09-09 19:07
Antall innlegg: 7771

Send dem hit :)

...kanskje ikke alle, da...

Hva med felles fruktfat på Ordspill?
 
twiver2009-09-09 19:24
Antall innlegg: 3469

jeg har kokt masse plommesyltetøy i år

3 kg steinfrie plommer
1 kg sukker
2 poser Jam

Nydelig :)

har også frosset ned en del steinfrie plommer som jeg skal koke plommegrøt av utover vinteren.
 
Ruschne2009-09-09 19:28
Antall innlegg: 711

Twiver - det var ingen lett-variant av et syltetøy

Lett er in for tiden
 
twiver2009-09-09 19:44
Antall innlegg: 3469

Tja iflg vanlig oppskrift skal det være 1 kg sukker til 1,5 kg plommer :)
 
Moostar2009-09-09 19:47
Antall innlegg: 121

plommelikør, plommekompott, plommegelé, plommesyltetøy, plomme-terte, plommevin, plommesaft, plommerettimunnen-nam, plommekake, hyggeligmedmyeplommetilna boen-overraskelse, plommemuffins, plommete, plommeslangtilallebarnain abolaget, og dump resten til vennene dine. Eller meg :)
 
Molly Mus - Ikke medlem lenger2009-09-09 19:51
Antall innlegg: 27

Plommelikør - JA ! hvordan gjør man det ?
Og plommesyltetøy skulle jeg vel klare lage :)

Og her kommer et fruktfat til dere :) bare å forsyne seg !
 
mumilein - Ikke medlem lenger2009-09-09 19:53
Antall innlegg: 192

plommesaft er noe av det beste som er, men den gjærer fort i ufrossen tilstand, så ha den på små flasker!

plommepai er også noe av det beste som er, da lager du paibunn, legger halve plommer i og heller over en god dose creme brulet, og setter den i ovnen til creme bruleen er stivnet. kick ass pai!
 
livi2009-09-09 19:58
Antall innlegg: 6

Hvis du eier tusen plommer
kan du leve hele året.
Er det hull i dine lommer
kan du klø deg selv på låret

 
rbm2009-09-09 20:15
Antall innlegg: 859

La den gjære--!! Fruktvin er da godt!!Vi har laget solbær-rabarbra og blåbærvin..blir god etter et par år på flaske...
 
ave - Administrator2009-09-09 20:17
Antall innlegg: 4986

Du kan lage plommevin..... google på det så får du masse tips og oppskrifter

Uansett kan du rense ut steiner og fryse ned så mye du har plass til, og så bruke/lage etter behov.

Dessuten kjenner du kanskje noen uten plommetre som har lyst på litt plommer og som sikkert gjerne høster litt for deg.

Har du unger kan jo de få en jobb med å høste og selge plommer ved nærbutikken eller lignende.....

Har du ikke unger er det kanskje noen nabobarn som har lyst å tjene noen kroner?
 
Holger2009-09-09 20:27
Antall innlegg: 230

Søppeldunken er vel heller aldri langt unna...
 
miamaria2009-09-09 21:18
Antall innlegg: 1002

holger da!
kompostbingen mente du vel?
 
Holger2009-09-09 21:24
Antall innlegg: 230

Egentlig ikke
 
Hwa2009-09-09 21:30
Antall innlegg: 12

plommelikør= plommer, mer sukker enn du tror, og sprit. Legge på luft tette glass eks norgesglass. Husk å fjerne steinene og vaske plommene godt. Snu på glasset med jevne mellomrom
 
rave2009-09-09 22:03
Antall innlegg: 1

Svisker...... Forhold: 1kg plommer, 1/2kg sukker i ildfast form med lokk. 110 grader i ovnen i ca 24 timer. Fylles på rene glass, så har du til sviskekompott og kakefyll.
 
Wizard2009-09-09 22:31
Antall innlegg: 23

Kilosvis er vist ett ord som ligner veldig på klitoris.
Leser hele tida feil når jeg kommer inn på ordspill, og tenker JESS! endelig en kul diskusjon.
Men dengang ei :(
 
Holger2009-09-09 22:44
Antall innlegg: 230

Ligner det like mye hver gang?
 
Jane Berit - Ikke medlem lenger2009-09-09 22:48
Antall innlegg: 3

likør: 1 kg bær + 1 kg sukker på ett 2 l norgesglass, fyll opp med 40 eller 60 % sprit = Kjempegodt :-)
 
Ippi2009-09-09 22:54
Antall innlegg: 5

Jeg ville ikke ha fjerna steinene, det gjøres ikke på kirsebær heller..da blir likøres grumsete.
TIPS:
frys bærene først så får du på mye mere sukker en hvis du ikke fryser dem først.

Strot norgesglass to til tre liter stort, ha på frosne plommer så fyller du helt opp med sukker og så sprit, sett på tett lokk og snu hele baletten opp ner, snu så glasset en gang om dagen til den er ferdig. 2-4 uker!
nam nam, ikke begynn å knuse bærne som noen oppskrifter sier da blir det mye grums og siling, unødvendig ekstra arbeid...synes nå jeg da.

Lykke til...
 
Viser siden: 1 2
Innlogging
Logg inn
Ordspill.no er gratis!
Vil du bli medlem?