Spillrom
Sjiraffen | 13 |
Krokodillen | 0 |
Elefanten Turneringsrom | 0 |
Innloggede | 13 |
Mobilspill
Pågående | 8 663 |
Forumkategorier
Brukere | Innlegg | |
---|---|---|
gompedyret | 2010-08-29 00:32 | |
![]() | Æ kain bake! Ja! Med toro ferdigpakker på laget blir selv et løslabbete gompedyr bakermester. Mens browniesen (eller er det browniesene, eller kanskje den norske ekvivalenten bruningene?) står til avkjøling og lukten sprer seg gjennom huset duger ikke hjernen min til annet enn å diske opp med litt bakverk-porno: Sjokoladekake i langpanne! Mmmmm. Brun og myk med masse glasur og lidderlig saftig inni. Og så skal den ha kokosmasse på toppen. Masse! Det eneste som funker. Nonstop går til nød. Sånn strøssel i alle farger er derimot den reneste helligbrøde. Må nok bli en sånn neste gang. Men nå er det altså bruninger. Er den jevne ordbruker best til å bake kake eller spise kake? Hva er favorittene? Få høre nå. Du vet du har lyst. | |
mmarii | 2010-08-29 00:37 | |
![]() | Jeg er best til å spise kake mens jeg baker den. Ingenting er som smaken av ustekt sjokoladekakerøre! | |
gompedyret | 2010-08-29 01:54 | |
![]() | Bruninger er jo halvveis deig selv som ferdigstekt. Den beste deigen tror jeg må være den til havreflarn. Goro er heller ikke så ille ute og kjøre. | |
mysteria - Ikke medlem lenger | 2010-08-29 02:33 | |
![]() | Åh ... Elendig til både det å bake og til å spise kaker! Liker ikke kaker, men har forsøkt det med baking for å glede andre. Det går faktisk bra å lage sjokoladekaker, eplekake/pai, sukkerbrødkaker og muffins ... men spiser det ikke selv, derfor blir det litt kjedelig. MEN: mammas 'verdens beste' er en kake man kan spise :) mmmm | |
mmarii | 2010-08-29 04:02 | |
![]() | Ved nærmere ettertanke tror jeg faktisk jeg går for pepperkakedeig. Det er nam, det! | |
gerdmarie | 2010-08-29 07:55 | |
![]() | Til dekning av gompedyrets kakebehov er denne god og lettlaget i disse bær og frukttider. Fant oppskriften i et ukeblad og har laget den noen ganger selv. Begynn med å sette stekovnen på 175 grader. Smør deretter en langpanne (30x40cm) eller bruk bakepapir fremfor smør. Visp eggedosis av 4 egg og 4 dl sukker. (Best eggedosis får du når du begynner med å piske eggene og har i sukker etterhvert. Da blir det flott eggedosis) Bland 2 ts bakepulver med 4,5 dl hvetemel og sikt dette i eggedosisen. Bland godt og hell røra i stekeformen. Bruk blåbær eller andre bærsorter du måtte ha i hagen eller epler og strø utover deigen. Ta frem smøret og ostehøvelen og høvle smør over bærenene, strø på med mandelflak. Dryss over litt sukker til slutt. (Hvis du bruker epler, er det godt med litt kanel også) Sett langpannen nederst i ovnen og stek kaken i ca 30 min. Server med is, krem eller vaniljekesam. Lykke til! | |
snubi | 2010-08-29 08:54 | |
![]() | Kaneeeeeelboller....mmmm <3 | |
miamaria | 2010-08-29 10:47 | |
![]() | med fare for å bli beskyldt for å reklamere: gå inn på folkekokkene på rema1000.no. der legger "alle" ut sine allerbeste oppskrifter! namme! (mine er der også...) her er det forøvrig slett ikke bare KAKEoppskrifter. | |
gerdmarie | 2010-08-29 10:51 | |
![]() | Takk for tipset "miamaria" :) | |
akantus | 2010-08-29 11:54 | |
![]() | Ostekake - og kanelboller - kan ikke bestemme meg for hva som er best... Men helt på topp er kransekake - når jeg får den til - seig og god, som den skal være! | |
monas | 2010-08-29 12:02 | |
![]() | Da sønnen min var liten hadde han en forkjærlighet til Kanelboller, men hviste ikke hva de het så han spurte mormor om hun kunne bake boller med kanel i svinga. | |
jeykz | 2010-08-29 15:09 | |
![]() | Brownies med is! | |
innocenta | 2010-08-29 16:39 | |
![]() | Jeg er flink til både baking og kakespising (hvis de er glutenfrie i hvert fall), men aller flinkest til å lage og spise sunn og god hverdagsmat. | |
fortuna | 2010-08-29 17:33 | |
![]() | God til å lage, men kanskje enda bedre til å spise. Favorittene er lemon meringue pie, pavlova, oreokake og den gode gamle klassikeren nybakt eplekake med is. Ellers slår jeg et slag for å bruke sesongens kake-ingredienser, så nå på sensommeren går det i bakverk med blåbær og rabarbra. | |
Rabiaz | 2010-08-29 19:08 | |
![]() | Baker akkurat nå faktisk. Selvlagd oppskrift. Om den blir god, legger jeg den ut ;) | |
May Lene - Ikke medlem lenger | 2010-08-29 20:15 | |
![]() | Har brownies i ovnen akkurat nå^^ | |
gompedyret | 2010-08-29 20:37 | |
![]() | Tøft, Rabiaz! Selvkomponerte oppskrifter får stjerne i margen. | |
Mira7 - Ikke medlem lenger | 2010-08-29 21:00 | |
![]() | Flink du Gompedyret, regner med du har med kake på neste treff da:o)) Gleder meg allerede:D | |
Rabiaz | 2010-08-29 21:18 | |
![]() | Takk Gompen :) Og her kommer oppskriften på en meget vellykket epleterte: 2 egg 150 g sukker 100 g mel 1 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver 2 ss blåbær syltetøy 2 ss bringebær syltetøy 2 grønne epler Dette er skikkelig lett!! Alt du gjør er: Pisk egg og sukker hvitt og stivt. Tilsett det tørre. Fordel deigen på en smurt form (rund, firkantet, oval..fritt valg). Skrell eplene og skjær i båter. Dynk disse i syltetøy-mixtur. Fordel utover deigen. Stekes nederst ved 200C i 20-25 minutter. NAM!! Om jeg får si det selv. | |